Yönoidat - Neuvostonaisten ilmasotayksiköt toisessa maailmansodassa

Saatavuus: Loppu varastosta

19,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kirjailija : Ljuba Vinogradova
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523121850
  • Sivuja : 394
  • Sidosasu : Kuvaliite, Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Vuonna 1941 majuri Marina Raskova perusti Stalinin pyynnöstä puna-armeijalle 586. hävittäjärykmentin, 587. pommitusrykmentin sekä 588. yöpommitusrykmentin. Kaikista toisessa maailmansodassa taistelleista lentorykmenteistä nämä kolme erosivat siinä, että niiden jäsenet olivat kaikki naisia.

Tämä kirja kertoo, keitä olivat nämä urheat naiset, joita Hitlerin joukot kutsuivat nimellä Nachthexen, yönoidat. Mm. sellaiset legendaariset sankarittaret kuin Lilja Litvjak ja Katja Budanova heräävät eloon päiväkirjamerkinnöissään ja heidät tunteneiden ihmisten kertomuksissa. Punailmavoimien lentäjänaisilla eivät olleet vastassaan vain Luftwaffen lentäjä-ässät, vaan myös omien maanmiestensä ennakkoluulot.

Lentorykmenttien vielä elossa olevien jäsenten haastatteluihin perustuva teos kertoo näiden naisten koskettavan tarinan värväyksestä aina Stalingradin kauhuihin, seurapiiritanssiaisista traagisiin taistelutehtävissä katoamisiin, taisteluvoitoista merkitsemättömiin hautoihin.

Kirjailija

Ljuba Vinogradova

FT Ljuba Vinogradova (s.1973) on moskovalainen tutkija ja tietokirjailija. Vuonna 1995 hän avusti Anthony Beevoria tutkimuksissa, joita tämä teki kuuluisaa Stalingrad-teostaan varten. Sen jälkeen Vinogradova on työskennellyt useissa kansainvälisissä tutkimusprojekteissa. Yhdessä Anthony Beevorin kanssa hän on julkaissut kirjan A Writer at War: Vasily Grossman with the Red Army.Lue lisää

Kommentit