Winston Churchill - sotavuodet 1940-1945

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2011
  • Kirjailija : Max Hastings
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 951-0-38033-4
  • Sivuja : 558
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ison-Britannian pääministeri Winston Churchill on kaikkien aikojen suurimpia sotapäälliköitä. Hänen jääräpäinen peräänantamattomuutensa Hitlerin toimia kohtaan ja Yhdysvaltain taivuttaminen taisteluun Euroopasta ovat ansioita vailla vertaa. Tämä kirja on ensimmäinen suomenkielinen Churchill-elämäkerta puoleen vuosisataan. Se keskittyy vuosiin 1940-1945, jolloin Churchill johti Britannian sotaponnisteluja.

Nykypäivän näkökulmasta unohtuu usein, että omana aikanaan Churchill oli kiistelty hahmo. Kun brittijoukot kärsivät raskaita tappioita vuonna 1942, Churchillin suosio romahti, ja hänen lähimmät työtoverinsakin vaativat kovaäänisesti pääministerin eroa. Kansakaan ei aina rakastanut johtajaansa ja osoitti sen lakkoilemalla keskellä sotaa, kun pääministeri vaati kansalaisilta uhrautumista - verta, hikeä ja kyyneliä.

Sir Max Hastings on arvostettu historioitsija, joka on toiminut myös sotakirjeenvaihtajana ja Daily Telegraphin päätoimittajana. Hän tarkastelee Churchilliä brittisotilaiden ja -siviilien sekä amerikkalaisten ja venäläisten liittolaisten silmin. Esiin piirtyy intiimi ja myötätuntoinen muotokuva kaikkien aikojen suurimmasta britistä, jota ilman maailma olisi tänä päivänä hyvin toisenlainen.

Max Hastings kertoo alkuperäisteoksestaan Finest Years, Churchill as Warlord 1940-45:

http://www.youtube.com/watch?v=QAawmVVZ9dI

Lue Kirjavinkkien arvio kirjasta (24.10.2011)

Kirjailija

Max Hastings

Kommentit