Tarjous

Voittamisen taito – Venäläisen sotataidon klassikko (Markku Salomaa, Aimo Ruusunen (toim.))

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 32,90 €

Tarjoushinta 9,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Markku Salomaa, Aimo Ruusunen (toim.)
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 978-952-291-174-2
  • Sivuja : 158
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Oliko Venäjän kansallissankari suomalainen talonpoika? Ajaton sotaklassikko ja analyysi venäläisestä sotataidosta Napoleonin sodista nykypäivään.

Generalissimus Aleksander Suvorov (1729–1800) on venäläisen sotataidon perustaja, jonka pääteosta Voittamisen taito ei ole ennen tätä suomennettu. VTT Markku Salomaan ja FT Aimo Ruususen kääntämässä ja toimittamassa teoksessa alun perin komentajille tarkoitettu teksti on pyritty saattamaan mahdollisimman yleistajuiseksi. Voittamisen taito sisältää myös osiot Suvorovin elämäkerroista ja hänen merkityksestään
venäläiselle sotataidolle Napoleonin sodista nykypäivään.

Teos selittää, miksi venäläinen sodankäynti on aina ollut hyökkäyksellistä. Suvorov ei tuntenut muita taistelutapoja. Viivytys, vetäytyminen ja puolustus olivat vain valmistelevia ja hyökkäykselle alisteisia toimia.

Suvorov oli operatiivisena johtajana nero, mutta hän ei koskaan oikein oppinut ymmärtämään poliittisia strategioita. Suvorov palveli läpi armeijan kaikki sotilasarvot alokkaasta generalissimukseksi. Hän johti yli kuusikymmentä taistelua ja voitti ne kaikki. Voittamaton Suvorov ei siis ole legenda.

Suvorovilla oli karjalaiset ja alun perin suomalaiset sukujuuret. Hänen isoisansa muutti Ruotsin valloittamaan Karjalaan vuonna 1622. Talonpoikaistaustansa ja puutteellisen venäjänsä vuoksi häntä karsastettiin keisarin hovissa.

Värälan rauhan jälkeen Suvorov komennettiin kenraalikuvernööriksi Ruotsilta vallattuun Itä-Suomeen. Suomalaisille generalissimus oli helppo tuttavuus: hän tunsi suomalaisia kansanlauluja ja kansanrunoja – eikä koskaan nostanut asetta suomalaisia vastaan.

"Uuden, tai oikeastaan vanhan kirjan, mukaan Suvorov (1729–1800) kuitenkin oli oikeastaan suomalainen. Voittamisen taito (Docendo) perustuu Suvorovin omaan sotataidon oppaaseen, jonka Aimo Ruusunen ja Markku Salomaa ovat toimittaneet. Lisäksi he ovat kirjoittaneet laajat osiot Suvorovin elämästä ja tämän vaikutuksesta venäläiseen sotataitoon." Seppo Varjus, Ilta-Sanomat 9.9.2015 

Arvostelut

>> Lue Verkkouutisten juttu kirjasta

"Nyt samoissa kansissa sekä sotaklassikko 200 vuoden takaa että analyysi venäläisestä sotataidosta Napoleonin sodista nykypäivään." Helsingin Reservin Sanomat


"Kirjan äärellä aika ei käy pitkäksi. Suositeltavaa ja kiinnostavaa lukemista. Kirja sopii hyvin myös lahjaksi." Munkin Seutu

Kirjailija

Markku Salomaa

Euroopan sotahistorian dosentti (VTT), tietokirjailija ja historioitsija Markku Salomaa on toiminut tutkijana mm. Suomen Akatemiassa.

Lue lisää

Aimo Ruusunen (toim.)

Aimo Ruusunen (s. 1948 Tyrvää) on suomalainen toimittaja ja filosofian tohtori. Ruusunen työskenteli 1986–1988 Kansan Uutisten kirjeenvaihtajana Moskovassa. Vuosina 2004–2012 hän toimi Satakunnan Työn päätoimittajana, josta tehtävästä jäi eläkkeelle syksyllä 2012.[1] Ruusunen on Neuvostoliiton ja Venäjän olojen asiantuntija ja toimii nykyään myös Venäjän Aika -lehden avustajana. Lisäksi hän kirjoittaa blogia muun muassa Tyrvään Sanomiin.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista