Viimeinen operaatio - Kun amerikkalaiset ja saksalaiset yhdistivät voimansa SS-joukkoja vastaan (Stephen Harding)

Saatavuus: Varastossa

23,30 €
  • Ilmestymisvuosi : 02/2017
  • Kirjailija : Stephen Harding
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523124417
  • Sivuja : 283
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Toukokuussa 1945 Hitler on kuollut ja Kolmas valtakunta raunioina. Yksikään amerikkalaissotilas ei halua olla natseja vastaan käydyn taistelun viimeinen uhri.

Luutnantti Jack Leellä ja hänen miehillään on kuitenkin vielä yksi tehtävä: vapauttaa neljätoista ranskalaista vip-vankia SS-joukkojen vartioimasta linnasta Alpeilta. Vankien joukossa on mm. kaksi Ranskan entistä pääministeriä – Édouard Daladier ja Paul Reynaud – ja kaksi entistä asevoimien ylipäällikköä – kenraalit Maurice Gamelin ja Maxime Weygand – sekä sittemmin Nobelin rauhanpalkinnon saanut am-mattiyhdistysjohtaja Léon Jouhaux.

Sikaria pureskeleva, reippaasti ryyppäävä, ronskipuheinen ja kovaotteinen Jack Lee tietää, että tehtävä on vaarallinen. Hän saa kuitenkin apua yllättävimmältä mahdolliselta taholta. Saksalainen Wehrmacht-yksikkö ilmoittautuu vapaaehtoiseksi taistelemaan amerikkalaisten rinnalla.

Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.

Kirjailija

Stephen Harding

Stephen Harding on amerikkalaisen Military History -aikakauslehden päätoimittaja. Hän on toiminut myös sotakirjeenvaihtajana Pohjois-Irlannissa, Lähi-idässä ja Irakissa. Asevoimiin, ilmailuun ja merisodankäyntiin erikoistunut Harding on kirjoittanut seitsemän tietokirjaa ja satoja lehtiartikkeleita.

Lue lisää

Kommentit