Viestipataljoona 33 (Riku Kauhanen)

Saatavuus: Loppu varastosta

24,00 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija : Riku Kauhanen
  • Kustantaja : Liedon museo
  • ISBN : 9789529308701
  • Sivuja : 475
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Viestipataljoonoa 33 koottiin kesäkuussa 1941 liikekannallepanossa pääasiassa lietolaisista, piikkiöläisistä, turkulaisista ja kuusistolaisista miehistä Lounais-Suomessa perustetun 1. Divisioonan viestiyksiköksi. Pataljoona seurasi divisioonaa sen ankarissa taisteluissa Itä-Karjalan halki aina Karhumäelle asti. Asemasodan aikana Viestipataljoona 33 rakensi Maaselän kannaksen viesti- ja sähköverkostoa. Vetäytymisvaiheessa kesän 1944 suurtaisteluiden aikana pataljoonan vastuulla oli nopeassa tahdissa vetäytyvien suomalaisjoukkojen yhteyksien järjestäminen sekä puhelinlinjojen hävittäminen hyökkäävän vihollisen etenemisen alla. Tolvajärven ankarissa taisteluissa pataljoonan rakentamat ja ylläpitämät yhteydet olivat puolustaville suomalaisjoukoille elintärkeitä.

Kirja on ensimmäinen kokonaisesitys jatkosodan aikaisen viestiyksikön toiminnasta. Viestitoiminnan ohessa teoksessa tarkastellaan laajasti viestimiesten elämää ja arkea sodan aikana. Arkistomateriaalin lisäksi lähteinä on käytetty kirjeitä, muistiinpanoja, valokuvia ja vielä elossa olevien veteraanien haastatteluja. Teos on omistettu Viestipataljoona 33:lle ja siinä palvelleille viestimiehille ja lotille.

Riku Kauhanen (syntynyt 1986) on Turun yliopistosta filosofian maisteriksi valmistunut arkeologi, folkloristi ja sotahistorioitsija.

Kirjailija

Riku Kauhanen

Riku Kauhanen (syntynyt 1986) on Turun yliopistosta filosofian maisteriksi valmistunut arkeologi, folkloristi ja sotahistorioitsija. Hän luennoi aktiivisesti sotahistoriasta, evakoista ja muista Suomen historian eri osa-alueista. Hän on kirjoittanut useita artikkeleita sanoma- ja aikakauslehtiin sekä Turussa toimivan Siirtolaisuusinstituutin 40-vuotishistoriikin.

Lue lisää

Kommentit