Tarjous

Raaka tie Raatteeseen (Teemu Keskisarja)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 7,90 €

Tarjoushinta 4,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 01/2015
  • Kustantaja : Siltala
  • ISBN : 9789522342157
  • Sivuja : 329
  • Sidosasu : Pokkari

Kuvaus

Lisätiedot

Osa talvisodan myyteistä on totta. Suomussalmella suomalaiset todella motittivat ja tuhosivat lukumäärältään ylivoimaisen ja modernisti aseistetun vihollisen. Eikä kyse ollut typerästi johdetusta, avuttomana korpeen paleltuvasta laumasta. Myös puna-armeija osasi lukea karttaa, hiihtää ja ampua konepistoolilla. Taisteluhengen lietsojana ei motitettujen hengenhätä ollut heikompi kuin motittajien usko sodan oikeutukseen. Vain vähän etuja oli puolellaan vaillinaisesti koulutetuilla suomalaisilla reserviläisillä, joiden piti sitkistellä surkeissa varusteissa, ilman muonaa ja unta. Mihin ihme perustui?

Ja mikä merkitys ylipäätään oli tuhansien miesten kuolemalla lumisessa metsässä, kaukana maailmansodan keskiöstä? Tätä teos kysyy kylmiltä arkistolähteiltä, mutta kertomuksiin ja kohtaloihin eläytyen. Kaamoksen pitkässä yössä, palavien kylien loimussa ja panssareiden jyrinässä kamppailevat suurtaistelun pienet ihmiset.

Näihin kysymyksiin vastaa palkittu historioitsija Teemu Keskisarja. Armottomien alkuperäislähteiden pohjalta Raaka tie Raatteeseen kertoo Suomen kohtalonhetkistä ja suurtaistelun pienistä ihmisistä.

Kommentit