Tarjous

Talvisodan asevelimerkit (Matti Allonen, Jari Nykänen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 03/2015
  • Kirjailija : Matti Allonen, Jari Nykänen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911407
  • Sivuja : 250
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot


Asevelimerkit edustavat suomalaisille yhä varsin tuntematonta merkkikulttuuria. Tässä teoksessa esitetään ensimmäistä kertaa tutkittua tietoa niin talvisodan muistoristeistä kuin asevelimerkeistäkin.

Asevelimerkit ovat sodan käyneiden, siviilielämään jo päässeiden aseveljien yhteisöllisyyttä kuvaavia merkkejä. Ne kuvaavat talvisodan henkeä aidoimmillaan – kaveria ei jätetä.

Matti Allosen ja Jari Nykäsen kirja perustuu arkistotutkimukseen ja perusteelliseen analyysiin merkkien valmistuksesta. Kirjaan on yhtenäiseen tapaan kuvattu eri keräilijöiden ja instituutioiden aiheen mukaisia merkkejä.

Kirja tuo lisävalaistusta talvisodan taistelujen läpikäyneiden pienten kokoonpanojen, joukko-osastojen ja taistelusuuntien teettämien merkkien syntymiseen ja valmistamiseen. Teoksessa käsitellään myös välirauhan aikana syntyneen aseveliliikkeen, Suomen Aseveljien Liiton, tuottama oma merkki. Niin ikään alunperin asevelimerkeiksi luodut, nykyiset talvisodan muistoristit, saavat lisävalaistusta.

Kirjan kuvitus antaa tutkijoille ja keräilijöille aivan uuden mahdollisuuden arvioida omia kokoelmiaan. Kirjan avulla uudetkin harrastajat pääsevät mukaan merkkimaailmaan ja toivottavasti vanhoista piirongin laatikoista tehdään tärkeitä löytöjä suvun menneisyyden kartoittamiseksi.

Kirjailija

Matti Allonen

DI Matti Allonen (s. 1956) on eläkkeelle jäänyt liikennelentäjä, joka on toiminut Suomen lentäjäliiton puheenjohtajana. Sotahistorian lisäksi hän harrastaa mm. musiikkia ja soittaa baritonisaksofonia.

Lue lisää

Jari Nykänen

DI Jari Nykänen (s.1957) on Suomen sotahistoriasta kiinnostunut tietoturva-asiantuntija, jonka vapaa-aikaan kuuluu erityisesti viime sotiin liittyvä kirjallisuus, kartat ja niin kunnia- kuin muutkin ”sotamerkit”. Valokuvausharrastus on kerryttänyt myös kohtalaisen kuvasaaliin näistä merkeistä ja muista aihepiiriin liittyvistä esineistä.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit