Tarjous

Suomen kohtalon ratkaisut - Talvisota ja jatkosota 1939-1944 (Matti Koskimaa)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 36,90 €

Tarjoushinta 24,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 06/2016
  • Kirjailija : Matti Koskimaa
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912923
  • Sivuja : 550
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mittava teos taustoittaa ja kokoaa taidokkaasti yhteen Suomen talvi- ja jatkosodan historian. Siinä kerrotaan Suomen kannalta tärkeimmät ulkopoliittiset ja sotilaspoliittiset tapahtumat ja päätökset sekä keskeiset sotilaalliset strategiat, operaatiot ja taistelut. Kirjan painopisteet ovat Suomen armeijan taisteluissa talvisodassa sekä jatkosodassa erityisesti sen ratkaisevissa vaiheissa vuonna 1944.

Kirja sisältää 85 neliväristä tilannekarttaa ja 150 valokuvaa. Kirjoittaja esittää asiat selkokielellä ja panostaa paljon tilannekarttoihin, jotka helpottavat tapahtumien ymmärtämistä.

Kirja on tarkoitettu isänmaamme nykypolvien lukijoille ja erityisesti tulevien sukupolvien suomalaisille, joita kiinnostavat ankarat isänmaamme kohtalon vuodet ja maamme itsenäisyyden säilyttäminen.

Yleisesikuntaeversti, sotahistorijoitsija Matti Koskimaan (s. 1932) kirjallinen tuotanto on laaja. Tätä pääteostaan hän on kirjoittanut 23 vuotta, sotahistoriateoksena sen kattavuus on vertaansa vailla.

”Kokonaisuutena kirja on kattava, luotettava ja luettava esitys pienen kansan vaikeista vuosista. Sen yli 500 suurikokoista sivua ovat täynnä asiaa. Tekstiä elävöittävät hyvä kuvitus ja hyvät värilliset kartat."
Mikko Uola/Vapaussoturi

”Koskimaan tekstiin ja arviointeihin on syytä palata tulevaisuudessakin. Tämä suurteos ei katoa yhden syksyn aikana.”
Juhana Lepoluoto/KSML

”Mielestäni teos kuuluu jokaisen sotahistoriasta kiinnostuneen ja sitä harrastavan henkilön kirjastoon.”
Kari Vilamo/Helsingin Reservin Sanomat

”Matti Koskimaa, sotahistoriamme kirjoituksen tämän hetken yksi ”grand old man”. -- Koskimaan teksti on asiallista, analyyttistä ja kuvailevaa. -- hän hallitsee sekä strategisen että operatiivisen ajattelun suvereenisti ja paljon paremmin kuin useimmat nuoremmat tutkijat.”
Professori Stefan Forss/Sotilasaikakauslehti/HBL

Kirjailija

Matti Koskimaa

Yleisesikuntaeversti Matti Koskimaa (s. 1932) toimi suuren osan sotilasurastaan kenttätykistön eri tehtävissä: joukko-osastossa, Pääesikunnassa, tykistöopin opettajana Sotakorkeakoulussa sekä Tykistökoulun johtajana. Koskimaa kirjoitti urallaan lukuisia kenttätykistön ohjesääntöjä. Koskimaan sotahistoriallinen tutkimus ja aiheesta kirjoittaminen alkoi toden teolla Koskimaan siirryttyä reserviin. Hänen kirjallinen tuotantonsa keskittyy ensisijassa jatkosotaan ja sen ratkaisuvaiheisiin. Koskimaan tuotantoon kuuluvat muun muassa teokset Veitsen terällä, Murtajan tykistö ja Syväriltä Nietjärvelle. Sotahistorioitsijan analyyttistä tekstiä täydentävät lukuisat veteraanihaastattelut sekä erinomaiset kartat. Syvyyttä ja ulottuvuutta teksteihinsä aktiivisena luennoitsijana tunnettu Koskimaa on hakenut yli sadalta veteraanimatkalta, jotka ovat hänen johdollaan suuntautuneet entisille taistelupaikoille.

Lue lisää

Kommentit