Merisota – Historia, teoria ja nykypäivä (Ville Vänskä)

Saatavuus: Loppu varastosta

28,40 €
  • Ilmestymisvuosi : 02/2015
  • Kirjailija : Ville Vänskä
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911339
  • Sivuja : 200
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Merisodan päämääristä ja teorioista on suomeksi kirjoitettu laajemmin viimeksi 1920-luvulla. Merisodankäynnin kehitystä, tavoitteita, taktiikkaa ja periaatteita suomalaisesta näkökulmasta käsittelevä kokonaisesitys on tähän asti puuttunut.

Ville Vänskä haluaa kirjassaan ymmärtää merisodankäyntiä perusteellisemmin. Vuosien työn seurauksena aiheesta on hioutunut kirja, jossa käsitellään merisodan historiaa, kehitystä, teoriaa, taktiikkaa ja periaatteita.

Suomen meripuolustus poikkeaa merkittävästi kansainvälisestä valtamerilähtöisestä ajattelusta. Tähän ovat syynä vahvasti puolustuksellinen puolustusratkaisumme, rikkonainen rannikkomme, riippuvuutemme meriyhteyksistä, käytettävissä olevat pienet voimavarat ja jäätalvi.

Tämä ajatuksia herättävä, upeasti kuvitettu ja merisotaa laaja-alaisesti käsittelevä teos on kirjoitettu kaikille sotahistoriaa, merisodankäyntiä tai maanpuolutuskysymyksiä harrastaville.

Arvostelut

"Kirjasta löytyi myös hyvin ajankohtaisiin aiheisiin ajateltavaa, nimittäin osansa saa myös vedenalainen toiminta ja kyky sen tunnistamiseen. Kirjan kuvitus tukee tekstiä ja siihen on selvästi kiinnitetty huomiota... Kirja on selvästi (meri)sotilaille suunnattu, mutta myös laajalle yleisölle hyvin luettavissa. Sotilaallisten termien ymmärtäminen on helpompaa varsinkin, jos ennen kirjan lukemista lukaisee läpi loppuun liitetyn käsitteet ja määritelmät -osion. Kirja antaa paljon ajateltavaa Suomen toimintaympäristöstä ja Itämeren merkityksestä. Ansiona on mainittava useiden tasojen yhdistäminen. Yleinen sotataito ja taktiikka sekä teoriat tuodaan suurvaltamerivoimien toiminnan kautta myös Suomen omaan toimintaympäristöön." Otto Aura, Agricolan kirja-arvostelut


"Tämä ajatuksia herättävä, upeasti kuvitettu ja merisotaa laaja-alaisesti käsittelevä teos on kirjoitettu kaikille sotahistoriaa, merisodankäyntiä tai maanpuolustuskysymyksiä harrastaville."
Helsingin Reservin Sanomat


"Ville Vänskä päivitti Suomen merisodan teorian, joka oli lähes sata vuotta vanha." Helsingin Sanomat

 

Kirjailija

Ville Vänskä

Yleisesikuntakomentajakapteeni Ville Vänskä on palvellut Merivoimissa vuodesta 1999. Nykyisin hän toimii rannikkojoukkotaktiikan opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista