Tarjous

Lauri Törni – Albumi (Kari Kallonen)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 12,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 01/2009
  • Kustantaja : Revontuli
  • ISBN : 9789525767179
  • Sivuja : 128
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Suomen tunnetuimmasta sotasankarista Lauri Törnistä on kirjoitettu menestyselämäkertoja. Nyt kootut harvinaiset valokuvat antavat uudet ja monipuoliset kasvot miehelle, joka kantoi asetakissaan Mannerheim-ristiä.

Lauri Törni kokosi valokuviaan sota-aikana koivukantiseen albumiin, joka on tallella. Noustuaan Yhdysvalloissa erikoisjoukkojen upseeriksi hänen itse ottamansa valokuvat mm. pelastusretkikunnasta Iranissa tai Vietnamin sodasta ovat myös säilyneet. Törnin jääkäri presidentti Mauno Koivisto ikuisti puolestaan mietteliään komppanian päällikön osastonsa keskellä rauhan tultua. Törnin ainoan suuren rakkauden Marja Kopsin sisar kuvasi Ruotsissa kihlajaisten aattona haikeakatseisen nuoren upseerin, joka sovitti ensimmäisen kerran sodan jälkeen ylleen asepukuaan.

Ennen julkaisemattoman kuvamateriaalin lisäksi Albumi sisältää Lauri Törnin tarinan sekä jääkäreiden historian aseveliluetteloineen. Teksti on sekä suomeksi että englanniksi, joten kirja on myös erinomainen lahjakirja. Törni on Suomen tunnetuimpia kansainvälisiä sotasankareita, Hollywood-elokuvassa hänen hahmoaan esittää John Wayne.

Kaksinkertainen Vuoden sotakirja -voittaja Kari Kallonen kuului suomalais-amerikkalaiseen retkikuntaan, joka nouti salaisessa tehtävässä kadonneen Lauri Törnin Vietnamin viidakosta. Materiaalin kokoamisessa on korvaamattoman avun antanut Osasto Lauri Törnin perinnekilta.

Kommentit