Josef Mengele - Elämä ja teot (Gerald L. Posner, John Ware)

Saatavuus: Varastossa

20,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 01/2017
  • Kirjailija :
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523124257
  • Sivuja : 394
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Tähän mennessä täydellisin kuvaus Josef Mengelen elämästä, alkaen syntymästä ja päättyen kuolemaan. Mengele tunnetaan yhtenä holokaustin pahimmista rikollisista, mutta teos avaa näkymän myös tämän jo melkeinpä myytiksi muuttuneen hahmon sukutaustaan ja siviilielämään.

Josef Mengelen elämä jakaantui kolmeen jaksoon: sotaa edeltävään valmistautumiseen tieteelliselle uralle, toimimiseen Auschwitzin keskitysleirin lääkärinä ja loppuelämän kestäneeseen pakoon Etelä-Amerikassa. Loppuun asti Mengele piti itseään tiedemiehenä. Hänen mielestään raa'at tutkimukset olivat lääkärin etiikan mukaista tiedettä, jonka tavoitteena oli ihmisrodun parantaminen. Auschwitzista paetessaan hän keräsi mukaan kaiken aineistonsa ja säilytti sitä, vaikka sen paljastuminen olisi johtanut varmaan kuolemantuomioon.

Auschwitzin kuoleman enkeliä etsittiin kiivaasti koko hänen loppuelämänsä. Mengele kuoli hukkumalla vuonna 1978 Sao Paulossa. Mahdollisuus saattaa hänet oikeuden eteen oli menetetty.

Gerald L. Posner on New Yorkissa asuva kirjailija. Hän on aiemmin julkaissut teokset Hitler's Children, Case Closed: Lee Harvey Oswald and the Assassination of JFK sekä Killing the Dream: James Earl Ray and the Assassination of Martin Luther King Jr.John Ware on lontoolainen tuottaja ja kirjailija.

Kommentit