Himmlerin kadonneet kirjeet - Heinrich ja Marga Himmlerin kirjeenvaihto 1927–1945 (Katrin Himmler, Michael Wildt)

Saatavuus: Varastossa

12,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2014
  • Kirjailija : Katrin Himmler, Michael Wildt
  • Kustantaja : Minerva
  • ISBN : 9789523120426
  • Sivuja : 350
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Himmlerin aiemmin julkaisematon kirjeenvaihto vaimonsa Margan kanssa piirtää intiimin muotokuvan SS.n ja Gestapon pelätystä päälliköstä.

Heinrich Himmlerin vaimolleen kirjoittamien kirjeiden luultiin pitkään kadonneen yhdessä muiden SS-valtakunnanjohtajalle kuuluneiden dokumenttien kanssa. Kuusikymmentä vuotta Himmlerin itsemurhan jälkeen kirjeet kuitenkin löytyivät israelilaisen keräilijän hallusta. Koblenzin arkistoissa säilyneiden Margan kirjeiden kanssa ne muodostavat ainutlaatuisen dokumentin holokaustin arkkitehdin yksityiselämästä.

Himmlerin kirjeet vaimolleen ovat joskus jopa etäisen muodollisia, mutta ne osoittavat, miten hän yrittää ylläpitää normaalia perhe-elämän kulissia samalla kun hän päivittäin valvoo ja ohjailee kansanmurhaa.

Himmlerin henkilökohtainen kirjeenvaihto vahvistaa vastaansanomattomasti myös sen, että hän oli ”lopullisen ratkaisun” pääarkkitehti ja paljon lähempänä Hitleriä, kuin monet historioitsijat ovat tähän asti otaksuneet.

Kirjailija

Katrin Himmler

Kirjailija ja politiikan tutkija Katrin Himmler (s. 1967) on Heinrich Himmlerin nuorimman veljen Ernst Himmlerin pojantytär.  Hän on aiemmin kirjoittanut isosedästään ja tämän veljistä kertovan teoksen Les Frères Himmler – Histoire d’une famille allemande.

Lue lisää

Michael Wildt

Historian professori Michael Wildt opettaa Berliinin Humboldt-yliopistossa. Wildt on kansainvälisesti tunnustettu natsi-Saksan historian asiantuntija, joka on kirjoittanut aiheesta useita tutkimuksia ja artikkeleita.

Lue lisää

Kommentit