Tarjous

Espanjan kauhu (Robert Brantberg)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 25,90 €

Tarjoushinta 11,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 01/2015
  • Kustantaja : Revontuli
  • ISBN : 9789526665283
  • Sivuja : 255
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Aatelisperheen poika Carl von Haartman (18971980) oli kansainvälinen seikkailija. Hän oli herra ja ylhäisyys, joka osallistui Suomen ja Espanjan sisällissotiin sekä talvi- ja jatkosotaan. 

Sisällissodassa 1918 Haartman taisteli Uudenmaan rakuunarykmentin Kuolemaneskadroonassa. Hän haavoittui kolme kertaa. 
Railakasta elämää viettänyt ratsumies erotettiin 1924 armeijasta erinäisten skandaalien vuoksi. Perhe karkotti häirikön Amerikkaan. Haartman toimi Hollywoodissa menestyselokuvien sotilasasiantuntijana. 
Palattuaan Suomeen Haartman ohjasi elokuvia Suomi-Filmille. Kun Espanjassa 1936 syttyi sisällissota, hän liittyi Mannerheimin luvalla Francon joukkoihin. Hän haavoittui viisi kertaa rajuissa vuoristotaisteluissa. 

Ylevästi ontuva Haartman komensi talvisodassa pataljoonaa Kollaan verisillä hangilla. Jatkosodan alussa hän taisteli Syvärillä JR 34:n rykmentinkomentajana. Asemasodan aikana Haartman toimi Madridin sotilasasiamiehenä. 

Jatkosodan jälkeen Haartman erotettiin poliittisista syistä armeijasta. Hän palasi puolisonsa kanssa liikemieheksi Espanjaan. Eläkepäiviään pariskunta vietti tilallaan El Alamillossa Andalusiassa. 
Teos on Robert Brantbergin 22. sotakirja.

Kommentit