50 suomalaista taistelua

Saatavuus: Loppu varastosta

14,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 05/2013
  • Kirjailija : Pekka Tuomikoski
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912814
  • Sivuja : 147
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Suomen historia on täynnä verisiä taisteluja, olemmehan sijoittuneet kiusallisesti idän ja lännen rajavyöhykkeelle.

Kirjaan on koottu Suomen historian kannalta tärkeitä ja mielenkiintoisia taisteluita. Kustakin taistelusta on nostettu esiin jotain uusia, ennen käsittelemättömiä näkökulmia. Sotahistorian ystävät ja muutkin vanhoista tapahtumista kiinnostuneet voivat verrata taistelukuvauksia aikaisempiin mielikuviinsa - ja yllättyä.

Tämän teoksen avulla sotahistorian kynnys on asetettu mahdollisimman alas - kirja aloittaakin uuden populaarihistoriallisen sotahistorian sarjan.

Uutisointia kirjasta:

YLE

"Ulkoisesti näppärän kokoinen kirja, joka on sisällöltään informatiivinen ja suomalaisten käymät taistelut on tuotu hyvin esille. Tietolaatikot ja artikkelit tukevat toisiaan ja asiaan perehtymistä. Pekka Tuomikosken 50 suomalaista taistelua kautta aikojen -teos on selkeästi tehty ja kieli helppolukuista. " Oulun Reserviupseerikerho, Jarmo Korhonen.

"Historiankirjat on harrastelijoiden parissa usein todettu kuiviksi ja jopa pitkäveteisiksi. Tuomikoski on kirjaansa koonnut maamme historian kannalta mielenkiintoisia ja tärkeitä taisteluita. Niistä jokaisessa on nostettu esille jotain uusia näkökulmia. Lukemalla Tuomikosken kirjan, yleissivistys suomalaisten käymistä sodista ja taisteluista yleensä nousee. Perustiedot taisteluista saa selväkielisesti, eikä yksikään kertomus ole puuduttavan pitkä. Sivuja kirjassa on 147, joten sen jaksaa hyvin lukea" Karjalan kuvalehti

"Tekee hyvää välillä muistaa, että Suomen maaperällä on sodittu muulloinkin kuin 1918 tai 1939-1945. Tämä kirja on helppo tapa palautella varhaisempiakin sotia mieleen ja oppia uusia tietoja esi-isiemme sotaisesta historiasta." Ammattisotilas, 4/2013

Kirjailija

Pekka Tuomikoski

Pekka Tuomikoski (s. 1975) on liminkalainen tietokirjailija ja toimittaja. Tuomikoski on julkaissut mm. teokset Urho Kekkonen – Minä olin diktaattori ja muita kirjoituksia sekä Kansalaiset – Suomen presidenttien merkittävimmät puheet 1917–2009 sekä 50 vuotta sitten -sarjan osat 1957–1963.

Lue lisää

Kommentit